2017. július 21., péntek

Potvrdené: reprezentačný stredopoliar Jiráček mení Hamburg za Spartu

O Jiráčkově príchode do Sparty sa hovorilo už dlhšiu dobu, takže táto informácia neprekvapí. Pražský tím bol podľa zákulisných informácií s hráčom na podmienkach zmluvy dohodnutý už skôr, ale čakalo sa na vybavenie všetkých potrebných formalít.

Stalo sa tak teraz.

Z Jiráčka, ktorý je jedným zo symbolov úspešnej éry Plzne, sa tak stal Sparťan. Na Letnej by mal nahradiť zraneného defenzívneho záložníka Lukáša Vácha, ktorý asi nebude k dispozícii do konca jesene. Jiráčkovou výhodou je ale veľká univerzálnosť: môže hrať na akomkoľvek mieste záložný formácie, je schopný zaskočiť aj na krajoch obrany.

Jiráček v januári 2012 odišiel z Plzne do Wolfsburgu, kde ale vydržal necelý rok, než ho v lete vy kúpil Hamburg za štyri milióny eur.Tu strávil tri sezóny, no výraznejšie sa nepresadil. Bundesligu opúšťa s bilanciou 66 štartov a štyroch gólov. Pred novou sezónou preto vedenie Hamburgu naznačilo, že už s českým bojovníkom nepočíta.

Ten sa s klubom dohodol na predčasnom ukončení zmluvy, ktorá bola platná ešte na rok a pri jej dodržaní by Jiráček inkasoval cez 30 miliónov korún.
Keďže si v Prahe platovo výrazne pohorší, dohovoril sa v Nemecku na finančnú kompenzáciu, čo bol predpoklad k úspešnému dotiahnutiu transferu.

Pre Jiráčka bude angažmán v Sparte aj pokusom o návrat do reprezentačného výberu, kde pod súčasným koučom Pavlom Vrbom zohral len polčas priateľského zápasu proti USA. A to už je rok…Inak v nomináciách chýbal, hoci bol za trénera Michala Bílka oporou národného tímu.

Pre trénera Vrbu je Jiráčkův prestup dobrou správou. "Petr v Sparte určite dostane ov eľa viac priestoru ako v Hamburgu," verí kouč národného tímu. Ale upozorňuje: "Jednoduché to mať nebude. Nehral väčšie zápasy už tri roky, vlastne nikdy nemal v bundeslige stabilné miesto. Teraz je pre neho najdôležitejšia, aby presvedčil trénera Sparty. "

Vo štvrtkovom zápase play-off o Európsku ligu v Thun ale ešte Jiráček nastúpiť nemôže, keďže nie je na súpiske. Premiéra ho tak najskôr čaká 13.septembra na ihrisku Jablonca.

Ďalšou novou tvárou v Sparte by mohol byť ostravský stopér Michal Frydrych, o ktorom český vicemajster s Baníkom stále jedná. "Áno, máme o neho záujem," vyhlásil už po nedeľňajšom ligovom zápase s Duklou tréner Zdeněk Ščasný.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése