2017. április 16., vasárnap

, Silný je krásne ': nezastaviteľný vzostup CrossFit

O 250 z najsilnejších žien svetových letel domov z Houstonu v Texase, minulý týždeň potom, čo súťažiť v Vzpieranie majstrovstvách sveta v roku 2015. Medzi nimi boli desiatkami kto, keď zobrali šport, bolo povedané, že predmetný relatívna: "Nerobte to! Vzpieranie nie je pre dievčatá. Budete nakoniec vyzerá ako muž. "

Žiadny viac ako jej priateľ a kolega Annie Thorisdottir, poznám jej pol milióna nasledovníkov na sociálne médiá jako,Islandu Annie'nebo jednoduše,Annie '.Keď ona dokončila jej šiestej a posledný povzbudenie súťaže, Island Annie bola veľmi dievčenskú naozaj odrazí hore a dole na javisku, zatlieskala a jačí "Ha-ha!" Predtým, než sa zdvihla ru ky víťazoslávne.

dav 300 - dobrá účasť zvažuje, že bol preč 10pm a to bol štvrtý rozdelenie žien triede 69 kg - jasali hlasno. Keď bolo po všetkom islandského pár, ktorý nikdy súťažil na tak vysokej úrovni, a dokončil cestu dole na pole, odišli oznámiť svoje fanúšikov a médiá, všetko o skúsenosti. "Bolo to úžasné," povedala Annie. "Jednoducho som to miloval. Šesť zo šiestich! "

Prečo toľko záujmu o dvoch 69kg vzpierači, ktorí nerobil vrchole 30 na majstrovstvách sveta?Vzhľadom k tomu, že "pôvab dievčat", ako súperiť s trénermi je značená, majú kombinovaný nadväznosti na samotný viac ako 515,000 Instagram, že pridá niekoľko tisíc viac počas svojho Houston dobrodružstva. Sú tiež veľmi veľký na Twitteri. "Nemôžu chodiť viac ako päť yardov tu, bez toho, aby niekto zastaviť ich odfotiť sa s nimi," povedal jeho tréner. Facebook Twitter Pinterest Laura Faulkner je súčasťou olympijského britskej rozvojovej družstvo vo vzpieraní. Fotografie: MyProtein

Hlavným dôvodom je Crossfit, ktorý bol pravdepodobne najväčší fitness účasť fenomén 21. storočia.Títo dvaja boli obaja vyhrali CrossFit hry, každoročná súťaž pre ktoré bolo prvé cena je $ 275,000, bohatstvo vo sponzoringu a titulnej "najzdatnejší žena na tejto planéte". V minulom roku sa počet prihlášok, samec a samica, bol viac ako 200.000.

Crossfit nepracuje vo formalizovanom sveta športu alebo v telocvični usadzovaniu právnických osôb. Má súťaže zahŕňajúce vrecia s pieskom, pneumatiky traktora, laná, závažia a prekvapenie výzvy. To podporuje seba na sociálne médiá, a je zriedka písal o v novinách, s výnimkou obchodných stránok. Pred desiatimi rokmi existovalo 13 CrossFit telocvične v Spojených štátoch, kde to začalo.Teraz to dobyl väčšinu sveta - má zastúpenie v Mongolsku, Fidži a Kazachstanu - a tam sú 11.000 CrossFit pridru žené spoločnosti. Časopis Forbes ocenil značku na $ 4 miliardy.

Island Annie, jediná žena dvojnásobný majster sveta a Katrin Davidsdottir, tohtoročný víťaz, sú CrossFit superstars. Sú významné postavy v pohybe, ktorý sa mení vnímanie žien šport, fitnes a body image.Prispieť k zmene imidžu vzpieranie je ich posledný úspech.

Ženskosť v športe bol prerokovaný na olympijských hrách v Londýne po Zhou Lulu, z Číny, vyhrala ženský super ťažkej váhe zlatú medailu. "Ľudia hovoria, že nevyzerajú ženský, to je len na nich," povedala. "Páči sa mi romantické a pekné veci. Ale keď sa vám páči vzpieranie nemusíte premýšľať o tom, tvaru tela, alebo či je to ženská. Som olympijský víťaz a som spokojný s mojou situáciu. "

Jednou z Číny favoritov na zlato na budúci letné olympijské hry isouston, ktorý je veľmi dobre vedomá svojho vzhľadu. 63kg zdvihák trávia dlhý čas na nechty, má zafarbe né vlasy červené a nosia drahé náušnice a šumivé vlasový pás, zatiaľ čo zdvíhanie.Po výhre v Houstone uviedla, že sa jej páčila "vyzerať dievčenskú - je to len osobná voľba." Island Annie, ktorá sa v minulom roku objavila v spoločnosti Vogue, sa tiež radí, že sa jej v konkurencii bude páčiť. "Postoje sa zmenili," povedala pred jej debutom na Majstrovstvách sveta. "Namiesto hlbokého pohľadu je teraz zdravý pohľad na ženy. Zdravá je krásna, silná je krásna. "Jeden britský tím v Houstone, Sarah Davies, vyhrala súťaž o krásu ako študent a bola vzorom. "Kedykoľvek spomínam na vzpieranie, ľudia stále majú stereotypný pohľad na to, že som vysoký 6 stôp as ramenami tak širokými, že som sa nedokázal presadiť cez dvere.Niektorí z mojich vysokoškolských rovesníkmi bojoval s koncepciou a robil poznámky ako:, Prečo to robíte, že 'Dostanete tak Muscle "

" Realita je dnes veľmi odlišná. - ženy sú opakom k že stereotyp. Pozrite sa na britských, španielskych, nemeckých a USA tímov.Obraz sa mení, ale veľmi pomaly. "

Lidia Valentin je v Španielsku najznámejšie vzpierač a už dlouho,plakát dívka'pro šport.

Ashley Metcalfe, bývalý profesionálny krikete, dohliadal mini-boom vo svojich dvoch a pol rokov ako výkonný riaditeľ britskej vzpieranie. "Len štyri z 46 meraných športy sú čo predstavuje nárast o účasť podľa športe Anglicka," povedal Metcalfe. "Sme jedným z nich, a náš najrýchlejší rast rozloha je samica. Stále viac a viac žien sú teraz vedomí toho, že vzpieranie môže vás vyzerať lepšie, viac tónovaný, sexy.Došlo k zmene vo vnímaní a prítomnosť tu z Islandu CrossFit žien môže pomôcť. "Facebook Twitter Pinterest,Island'Annie Thorisdottir jediná žena CrossFit dvojnásobný majster sveta. Fotografie: Dario Cantatore / Getty Images

O 110.000 ľudí robiť vzpieranie - na rozdiel od tela budovania č i neformálne silový tréning - v Británii každý týždeň. Viac ako tretina sú ženy a medzera u mužov sa zmenšuje. Inde, rast je veľkolepý.Eleiko, švédska spoločnosť, ktorá vyrába oceľové tyče pre zdviháky, zvýšenie produkcie o 100% od roku 2013 do roku 2014

Členstvo v USA vzpieranie strojnásobil na 25,000 za posledné tri roky a jedného vlastníka telocvične v San Franciscu. - bývalá Olympic tréner Jim Schmitz - odhaduje, že 20 miliónov Američanov zdvíhať závažia. Opäť platí, že rast je rýchlejší medzi ženami

Michael Massik, výkonný riaditeľ USA vzpieranie, povedal :. "Máme veľa nových členov, ktorí nás našli cez CrossFit, ale tiež k zmene v kultúre, zmena v postoji k vzpieranie a silových športoch.

"reklama na oblečenie a iný tovar je zameraný na fit typ tela, skôr než typ Twiggy.Reklamná kultúra sa zdá byť cielenie ženy ako spôsobilí s ľuďmi. Fit je dobrý, silný je dobrý "

Moira Lassen, predseda Komisie pre Medzinárodná vzpieračská federácia žien, povedal:". Performance na platforme hospodárskej súťaže nemá žiadny vzťah k tomu, ako mužský alebo ženský je športovec. Je to priamy dôsledok políčok hodiny, mesiace a roky tréningu a obetavosť, ktoré urobili. Naše atlétky sú silné. Je to útok, keď ľudia pridať, pre dievča 'k tejto sentimentu. "

Úloha sociálnych médií je tiež veľmi dôležité, pretože Massik a Metcalfe poukázať.

Európska Fitness League ďalšie "konkurenčné telocvični" udalosť, ktorá predstavila svoj grand Final, silu do hĺbky, v Bathe minulý víkend.Z pôvodného vstupu niekoľko tisíc, možno boli ponechaní bojovať to v zmiešaných tímoch z 12.

Richard Gillis, riaditeľ Európskeho Fitness lige, povedal :. "Ženy sa zapojili s udalosťami, ako je tá naša pomocou digitálnych a sociálne médiá. Mladé ženy vyrástli so sociálnymi médi ami ako centrálna časť svojho života, takže nie je žiadnym prekvapením, že zdieľanie kultúry je rozhodujúce, ako sa konzumujú šport. Fotografie a krátke videoklipy riadiť záujem o Instagram, réva, Twitter a Facebook. Tradičné televízne pokrytie hrá na naháňačku.

"jen,silný je nová sexy'linka je tvarovanie, ako generácia mladých žien definovať seba a ovplyvňuje ďalšie časti svojho života, od značiek oblečenia kupujú na to, čo jedia a pijú.Športovci a diváci pre šport sú mimoriadne atraktívne pre inzerentov a sponzorov. Sú to hip a bohatí. "

Medzi konkurentmi v Bath bola Laura Faulkner, ktorý je súčasťou olympijského britskej rozvojovej družstvo vo vzpieraní. Faulkner, 23, hovoril s Bath Chronicle pred pretekmi svojho záväzku voči svojmu športu. "Obete pochádzajú prevažne vo forme nie ísť von a opiť, a som v pohode s tým. Ak chcete byť úprimný, najlepšie osobné vo vašej čistej a trhnutím je oveľa väčšie uspokojenie ako kebab a bolesti hlavy. "


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése